Duik in de levendige smaken van de Thaise keuken met deze verrukkelijke Thaise papaja salade. Deze salade, ook bekend als Som Tum, combineert de frisheid van groene papaja met pittige kruiden, knapperige groenten en een vleugje zoetigheid.
Ingrediënten
1 groene papaja
3 tenen knoflook
3 bird’s eye chilipepers
1 eetlepel gedroogde garnalen
1 eetlepel cashewnoten of pinda’s
4 cherrytomaatjes
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels palmsuiker
100 gram kousenband
Bereidingswijze
Week de gedroogde garnalen in lauwwarm water.
Schil de groene papaja en snijd deze julienne (in dunne reepjes) met bijvoorbeeld een mandoline. Doe de papaja in een mengkom.
Maak de knoflook schoon en doe deze in een vijzel. Voeg vervolgens de bird’s eye chilipepers en suiker toe. Maak hiervan een grove pasta.
Voeg de geweekte gedroogde garnalen en noten toe aan de vijzel en meng alles goed door elkaar.
Voeg de vissaus, limoensap en palmsuiker toe aan de pasta en roer goed door.
Voeg de dressing toe aan de papaja en meng alles goed door elkaar.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de salade.
Voeg tot slot de kousenband toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.